مدارس سمپاد مهارتی ، نوعی از مدارس تیزهوشان هستند که برای پذیرش دانش آموزان متقاضی رشته های فنی حرفه ای در پایه نهم به دهم آزمون برگزار می کنند . هدف از تاسیس این مدارس پرورش استعداد های مهارتی دانش آموزان است .
همان طور که می دانیم هر کشوری به پرورش نیروهای نخبه در هر زمینه نیاز دارد که کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست . مدارس تیزهوشان از سال 66 در ایران با هدف نخبه پروری تاسیس شدند که در مقطع متوسطه دوم تنها در رشته های ریاضی فیزیک ، علوم تجربی و علوم انسانی اقدام به پذیرش دانش آموز می کردند .
اخیرا وزارت آموزش و پرورش با توجه به مطالعات روانشناسی مبنی بر شیوه های یادگیری افراد و نیاز جامعه به نیروهای مهارتی ، اقدام به تاسیس مدارس سمپاد مهارتی نمود که در ادامه درباره این مدارس توضیحات مفیدی شرح داده شده است . هدف از تاسیس مدارس سمپاد مهارتی
پرورش نیروهای متخصص در زمینه رشته های فنی حرفه ای یکی از دغدغه های فعلی جامعه است که البته می تواند دغدغه ای کاملا به جا باشد . نیاز به متخصصان کار آموخته و حرفه ای برای پیشبرد کارهای فنی امری ضروری بوده ، اما هستند دانش آموزانی که با توانایی های بالا وارد مدارس فنی حرفه ای با سطح آموزشی و متاسفانه امکانات پایین می شوند ، در نتیجه از این واقعیت که ممکن است بسیاری از این استعداد ها در مدارس معمولی شکوفا نشود ،
نمی توان چشم پوشی کرد .
به همین دلیل وزارت آموزش و پرورش برای تربیت کارآموختگان حرفه ای در رشته های مهارتی ، تصمیم به تاسیس مدارس سمپاد مهارتی گرفت چرا که دانش آموزان مدارس سمپاد از دیر باز دارای جو رقابتی ، سطح آموزشی و امکانات رفاهی بالایی هستند .انتخاب مدارس سمپاد مهارتی
همه ما می دانیم که در نظام آموزشی کشورمان ، دانش آموزان برای ورود به پایه دهم نیاز به تکمیل فرم اولویت بندی انتخاب رشته دارند . انتخاب رشته می تواند تعیین کننده بخش مهمی از آینده شغلی هر دانش آموز باشد ، پس طبیعتا توجه به این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است .
اگر شما دانش آموز پایه نهم هستید ، نیاز است از تجربه مشاوره مجرب استفاده کنید . متاسفانه سال هاست بسیاری از افراد فکر می کنند ، دانش آموزان مدارس فنی حرفه ای آنقدر که باید موفق نیستند و یا عنوان رشته های دهن پر کن را ندارند ، اول از هر چیزی ذهن خود را از این حرف های عامیانه پاک کرده و به آینده شغلی خودتان فکر کنید
حتما در اطرافیان خود تحصیل کرده های بی مهارت زیادی را می بینید که شاید از دانشگاه های خوب فارغ التحصیل شده اند . قرار نیست تجربه های بد دیگران را تکرار کنید دنبال ویژگی های فردی خود باشید . برای این کار می توانید از سوالات زیر هم استفاده کنید : من چقد دوس دارم وقتم را در کارگاه ها ، آزمایشگاه ها و یا حتی سایت های کامپیوتری بگذرانم؟ میزان اهمیت ارتباط شغل آینده من با تحصیلاتم چقدر است ؟ آیا تحصیل را به خاطر اطرافیانم ادامه می دهم ؟ از چه مباحثی در دروسم لذت می برم ؟
پاسخ به این سوالات و بسیاری سوالات دیگر در این موارد می تواند به شما کمک کند که انتخاب بهتری برای آینده خود داشته باشید . اگر معتقدید از دانش آموزان با هوش و تلاشگر هستید و به این نتیجه رسیدید که رشته های فنی حرفه ای را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید ، صد در صد پیشنهاد ما به شما انتخاب مدارس سمپاد مهارتی است چرا که وجود امکانات بالا و جو رقابتی در این مدارس باعث می شود تلاش خود را برای تقویت استعداد های مهارتی ، بیشتر کنید . آشنایی با مدارس سمپاد مهارتی
مدارس سمپاد مهارتی یا همان هنرستان های سمپاد، نام مدارسی است که اخیرا برای دانش آموزان مستعد و با
بهره هوشی بالا دایر شده است. این مدارس در هفت استان زنجان ، البرز، یزد ، سمنان ، همدان ، خراسان رضوی و خوزستان اقدام به جذب دانش آموزان مورد نظر می کنند.
این مدارس در فلسفه وجودی خود قرار است به جای مسائل نظری صرف ؛ اقدام به آموزش مهارت های عملی به صورت خاص و ویژه به دانش آموزان مستعد نمایند. و به نوعی باعث تغییر گفتمان مسلط بر جامعه سمپادی ها و خانواده هایشان که همانا کسب رتبه برتر کنکور و یا المپیادی شدن شوند.
هنرستان های سمپاد یا مدارس سمپاد مهارتی فعلا تنها در رشتههای برق ، مکاترونیک ، کامپیوتر ، فتوگرافیک ، گرافیک و خیاطی و چهرسازی “ویژه دختران” دانش آموزان را جذب می کند. دانش آموزان تیزهوشی و مستعدی که به رشته های مهارتی علاقه دارند می توانند یکی از این رشته ها را در مدارس سمپاد مهارتی انتخاب کنند.
پذیرش در این مدارس صرفا به صورت بومی می باشد.
در این مدارس قرار است مهارت های فنی و حرفه ای متناسب با ظرفیت هر استان در حوزه های کشاورزی ، صنعت ، گردشگری و صنایع دستی آموزش داده می شود.
دانش آموزان مدارس سمپاد مهارتی که علاقمند به حضور در جشنواره های مختلف هستند ، می توانند طرح های خود را در جشنواره هایی مانند جشنواره جوان خوارزمی ارائه دهند . با توجه به مزایایی که مدارس سمپاد مهارتی برای دانش آموزان داوطلب رشته های فنی حرفه ای دارند ، پیشنهاد می کنیم برای پذیرفته شدن در این مدارس تلاش خود را بکنید و بدانید ارزش یک آینده ی بهتر برای شکوفایی استعداد های شما را دارد .
ثبت نام آزمون مدارس مهارتی استعدادهای درخشان
دانش آموزان در این مدارس با شرکت در آزمون پذیرش می شوند.
آزمون مدارس سمپاد مهارتی قرار است هر ساله اواخر خرداد ماه برگزار شود. دانش آموزان علاقه مند می توانند با ثبت نام و شرکت در آزمون در این مدارس تحصیل کنند.
این آزمون در 2 بخش استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی برگزار می شود.
سایت ثبت نام و مرکز ملی استعداد های درخشان azmoon.madu.ir می باشد. سوالات متداول 1- دانش آموزان چه پایه ای می توانند مدارس سمپاد مهارتی را انتخاب کنند ؟
دانش آموزان پایه نهم به دهم 2- مدارس سمپاد مهارتی چه نوع مدارسی هستند ؟
همان مدارس تیزهوشان هستند که برای دانش آموزان رشته های فنی حرفه ای تاسیس شده اند . 3- هدف از تاسیس مدارس سمپاد مهارتی چیست ؟
هدف از تاسیس این مدارس تربیت نیروهای نخبه در زمینه های مهارتی است .